Oud-leerling bij het Formule Electra Team van KU Leuven

 Info  Reacties uitgeschakeld voor Oud-leerling bij het Formule Electra Team van KU Leuven
okt 132019
 

Wouter Burns is een oudleerling van onze school. Hij studeerde bij ons af in 2016 en koos ervoor om ingenieursstudies aan te vatten in Leuven. Recent vernamen wij dat hij deel uitmaakt van het Formula Electra Team Belgium en we laten hem hierover graag zelf even aan het woord!

Formula Electric Belgium is een team van ingenieursstudenten aan de KU Leuven en Thomas More. Ieder jaar ontwerpen en bouwen wij een elektrische racewagen in slechts 9 maanden tijd. Met deze wagen trekken wij in juli en augustus doorheen Europa om mee te doen aan de Formula Student competitie, de grootste engineering design competitie in de wereld. Afgelopen zomer waren wij te vinden in Nederland, Tsjechië, Italië en Duitsland met de Umicore Eclipse, onze elektrische wagen die slechts 200 kg weegt en van 0 naar 100 km/u gaat in 2.6 seconden (sneller dan een Lamborghini Aventador).
Na enkele jaren succesvol een elektrische racewagen te ontwerpen, gaan we dit jaar een stap verder door het meest onbetrouwbare onderdeel van de wagen te halen: de bestuurder. Naast onze elektrische wagen, zijn we dit jaar ook bezig om de Umicore Eclipse om te bouwen naar een autonome wagen, die zelf de weg zoekt in een circuit dat door kegels is afgebakend.
Buiten onze technische vaardigheden op de proef stellen, leren wij ook werken in een bedrijfsomgeving. Formula Electric Belgium fungeert als een echt bedrijf, met dezelfde structuur en taken. Zo moeten wij een businessplan opstellen, partners zoeken en zorgen dat zij tevreden zijn met ons.
Na drie sollicitatiegesprekken tijdens mijn derde jaar als student industrieel ingenieur – Elektronica/ICT ben ik aangenomen in het team. Het komende jaar ga ik zorgen voor een deel van de elektronica van de nieuwe elektrische wagen. Dit houdt onder andere in dat ik een aantal veiligheidssystemen moet voorzien en dat alle sensoren op de wagen hun data aan de boordcomputer kunnen geven. Op de autonome wagen ga ik zorgen voor de actuatoren die het stuur laten draaien.
Buiten mijn technische taken ben ik ook ‘head of operations’, wat betekent dat ik verantwoordelijk ben voor de praktische kant van de organisatie: de werkplaats in orde houden, nieuw materiaal bestellen, etc. Een ander belangrijk onderdeel is de logistiek van het team. Doorheen het jaar zijn wij overal te vinden in België op beurzen en evenement waar we uitleg geven over ons project, maar ook in scholen waar we STEM-lessen geven. Ik moet ervoor zorgen dat de juiste personen en materialen daar geraken.
Kortom is dit een ambitieus project dat jonge ingenieurs voorbereidt op het bedrijfsleven. Ik zie het in ieder geval zitten en heb er vertrouwen in dat we deze zomer een geweldige prestatie zullen neerzetten. Wil je meer weten over het project? Check dan zeker onze facebookpaginainstagram en website.
Wouter Burns

Beknopte kalender

 Info  Reacties uitgeschakeld voor Beknopte kalender
sep 162019
 

Beknopte kalender

Maandag 13 oktober: 1ste jaar biotoopwandeling  (voormiddag) – als het weer het toelaat

Donderdag 17 oktober: Klassenraden (hele dag) – leerlingen vrijaf

Vrijdag 18 oktober: Eerste rapport – De leerlingen krijgen het rapport die dag mee naar huis.

50 jaar PSS Voeren… het laatste feestje!

 Info  Reacties uitgeschakeld voor 50 jaar PSS Voeren… het laatste feestje!
sep 242019
 

Vorig schooljaar organiseerden we reeds een aantal activiteiten in het kader van het 50-jarig bestaan van onze school: foto’s uit de doos op onze facebookpagina en website, een academische zitting, een oudleerlingenreünie en een jubileumversie van Voersprokkels.

Samen met onze leerlingen sluiten we nu dit feestjaar af, aanstaande donderdag 26 september, met een gezonde picknick en een festival@school.  Het volledige programma vind je hier!

Fijne vakantie!

 Info  Reacties uitgeschakeld voor Fijne vakantie!
jul 082019
 

Het schooljaar zit er alweer op!
Wij wensen onze leerlingen en personeel
een fijne zomervakantie toe! Genieten maar … ☀️💦🎉

Vakantieregeling 2019

 Info  Reacties uitgeschakeld voor Vakantieregeling 2019
jun 162019
 

Ook tijdens de vakantie kunnen jullie op het secretariaat van onze school terecht op bepaalde dagen. Jullie vinden de regeling hierna:

– maandag 1 tot en met dinsdag 2 juli: van 9.00 tot en met 16.00 uur

– woensdag 3 juli tot en met vrijdag 12 juli: van 9.00 tot en met 12.00 uur

– vrijdag 5 juli: van 9.00 tot en met 16.00 uur

– donderdag 11 juli: school gesloten (feestdag)

– maandag 15 juli tot en met vrijdag 2 augustus is de school gesloten

– maandag 5 tot en met vrijdag 16 augustus: van 9.00 tot en met 12.00 uur

– donderdag 15 augustus: school gesloten (feestdag)

– maandag 19 tot en met vrijdag 30 augustus: van 9.00 tot en met 16.00 uur

– woensdag 21 en woensdag 28 augustus: van 9.00 tot en met 12.00 uur