okt 122017
 

IMG_3236Niet alle lessen dienen plaats te vinden in het klaslokaal. Soms is een uitstap in de natuur beter geschikt om leerstof over te brengen. Dat maakten de leerlingen van het 1ste jaar van de PSS Voeren mee op dinsdag 10 oktober toen zij voor een biotoopstudie het bos in gingen. De weergoden moeten dan wel willen meewerken. Het was droog toen ze vertrokken maar in de namiddag begon het te regenen….

Onder de begeleiding van enkele leerkrachten, gingen zij om 12u30 richting  “De Hei” in ’s Gravenvoeren. Zij leerden over de verschillende “verdiepingen” in het bos, over bomen en struiken, over de dieren in het bos, over de eigenschappen van de bodem… Nadien was er nog tijd om diertjes te gaan zoeken (bv. kevers, kikkers, oorwormen e.d.) en deze natuurlijk te laten zien aan de leerkrachten (zie foto). Deze bodemdiertjes werden nadien weer vrij gelaten. Een les natuurwetenschappen in de praktijk kan heel interessant zijn! En een bos is erg avontuurlijk …

Dany Aussems

Om alle foto’s te bekijken, klik hier

Sorry, the comment form is closed at this time.