nov 172019
 

Ismael, Rowan en Siebe van 6HUM hebben op vrijdag 15 november de schoolbanken ingeruild voor een plaatsje in het Vlaams Parlement om deel te nemen aan de inspraakdag van de Vlaamse Scholieren Koepel (VSK). Er werd flink gedebatteerd met onder andere de begeleidende leerkrachten, experten uit de onderwijswereld en de Vlaams minister van Onderwijs, Ben Weyts en leden van de Onderwijscommissie. Ideeën werden aan elkaar uitgewisseld en visies aangeboden over de toekomst van het onderwijs. Vooraf werden vragen om aan de minister te stellen in de klas opgesteld. Na het slotdebat in de schelp van het Vlaams Parlement was er nog even tijd om op de foto te gaan met de minister van onderwijs, Ben Weyts. Om 16.30u keerden de leerlingen en hun leerkracht, S. Stevens met de trein terug richting Visé waar ze om 18.00u aankwamen. Het was een uiterst boeiende, leerrijke en unieke  ervaring voor alle deelnemers.

Klik hier voor de link naar het filmfragment op de site van VRT nieuws.

Sorry, the comment form is closed at this time.