Onze School

 

Een beetje geschiedenis…

Onze school startte in 1968 als een kleine plattelandsschool voor lager middelbaar onderwijs. Maar geleidelijk aan bouwde de provinciale overheid ze uit tot een volwaardige onderwijsinstelling met een ruim studieaanbod.

Ze evolueerde mee met de vernieuwingen in het Vlaamse onderwijs: de overstap van het ‘traditionele’ naar het ‘vernieuwde’ onderwijs en later de invoering van het ‘eenheidstype’.

Over onze school…

Op dit ogenblik telt onze school iets meer dan 300 leerlingen. De relatief kleine aantal maakt dat iedereen zich rechtstreeks bij het schoolgebeuren betrokken voelt. Niemand voelt zich een anoniem nummer.

Voeren ligt centraal in de Euregio en in de driehoek Luik-Maastricht-Aken. Deze geografische positie geeft ons unieke mogelijkheden voor uitstappen en taalcontacten.

De school met zijn ruime sportvelden en gloednieuwe sporthal ligt even buiten de dorpskom van ‘s-Gravenvoeren, in een groene landelijke omgeving. Een directe lijnbus zorgt voor het vervoer van leerlingen uit Riemst en Voeren. Leerlingen uit Nederland en de directe omgeving komen meestal met de fiets.

Naast de gewone klaslokalen beschikken we over vaklokalen, computerklassen, een polyvalente sportzaal en sporthal en een zwembad.