Tweede Graad – Bedrijf en Organisatie

 

Dubbele finaliteit*:  Bedrijf en Organisatie (2de graad)

Wie ben ik, wat wil ik?

Je weet nog niet of je later verder wil studeren of gaan werken, maar je wil je op beide mogelijkheden voorbereiden door theorielessen en praktijklessen te combineren.
Je hebt interesse in de zakenwereld en je wil alle actuele trends volgen. Je houdt ervan met de computer te werken en je bent niet bang om allerlei kantoorsoftware te gebruiken.
Ook al ben je geen talenknobbel, je kan je goed behelpen in een andere taal en je bent een vlotte prater.
Misschien denk je er wel aan om later zelf een bedrijf te beginnen of om in het bedrijf van je ouders te werken. Maar ook als je je talenten wil ontwikkelen als werknemer in een bedrijf zit je goed op deze afdeling.
Je bent niet bang om je handen uit de mouwen te steken en je beseft dat je elke dag schoolwerk moet doen.

Wat houdt de studierichting in?

Je hebt een brede algemene basisvorming met hierin ruime aandacht voor talen. Zo is het aantal uren Nederlands en Engels in onze school op elke afdeling hetzelfde. Voor Frans hebben we 3u voorzien.
Wiskunde krijg je  4u in het 3de jaar en 3u in het 4de jaar. Dit is minder dan in onze doorstroomrichtingen (natuurwetenschappen, economische wetenschappen of humane wetenschappen). Geschiedenis krijg je ook 1u minder.
Daarenboven wordt deze algemene vorming aangevuld met een praktijkgericht vak waarin onderdelen uit de algemene economie, toegepaste bedrijfswetenschappen en informatica aan bod komen. We zullen zelf een bedrijf opstarten, aankopen en verkopen en de boekhouding doen.

Wat na de 2de (en 3de) graad?

Als je de tweede graad dubbele finaliteit bedrijf en organisatie met succes hebt beëindigd, is het  logisch dat je hierin verder gaat.
Op onze school bieden we als vervolg hierop in de 3de graad commerciële organisatie aan.
Hierna heb je de mogelijkheid om verder te studeren of om te gaan werken.

*Dubbele finaliteit (D/A)? D staat voor “doorstroming”, “verder studeren” en A staat voor “arbeidsmarkt”, werken. Na deze richting kun je verder studeren of gaan werken. Dubbel? Er zijn dus 2 mogelijkheden.