Wat kost een schooljaar?

 

De schoolrekening

Boeken en schriften kosten een hoop geld. De school verhuurt de handboeken. De werkboeken worden door de leerling betaald.
Elke leraar geeft in het begin van het schooljaar op welke schriften de leerlingen voor zijn of haar vak moeten gebruiken. Je kan ze zelf kopen of je kan ze op school aanschaffen. Omwille van de eenvormigheid en het voordeel van een gezamenlijke aankoop raden wij dat laatste aan. Voor schrijfgerief (een zwarte of blauwe vulpen of balpen, een rode en een groen pen) zorg je zelf. Ook ander klein materiaal (lijm, potlood, gom, …) koop je zelf, maar voor speciale zaken kun je op school terecht. Met de aankoop van duurdere speciale benodigdheden als een passer, een rekenapparaatje, … wacht je best tot de leraar zegt dat je ze echt nodig hebt en uitlegt welk type je je best aanschaft. Een lijstje met benodigdheden die de eerstejaars zich alvast kunnen aanschaffen krijgen ze begin juli toegestuurd.

Een kostenraming per leerjaar vind je in het schoolreglement (bijlage 2 op pagina 45-47).

Verder heb je sportkleding nodig. Een truitje met het schoolembleem en een zwarte broek koop je op school. Voor sportschoenen met kleurvaste zool en zwemkledij (voor de meisjes is een badpak verplicht, een bikini is niet toegelaten) zorg je dan weer zelf.

In de loop van de maand oktober krijgen de ouders een eerste rekening voor alle materialen die tot dan toe zijn aangekocht. Deze rekening omvat ook een bijdrage voor de fotokopie├źn en didactische uitstappen.

Iedereen eet zijn meegebracht lunchpakket op school tijdens de middagpauze. Een gebruik van een boterhammendoos is verplicht. Frisdrank en eventueel soep kun je op school kopen.

Het openbaar vervoer

Een laatste uitgave betreft het eventuele busvervoer: een Buzzy-Pass bij de Lijn. Een schrijven in verband met deze Buzzy-Pass kan u hier in pdf-formaat downladen.

delijn

Recht op een schooltoelage?

1 op 4 kinderen heeft al vanaf de kleuterschool recht op een schooltoelage.
Download hier de folder in pdf-formaat.